Non-dualiteit en loslaten

Van vrijdag 28 t/m zondag 30 April 2017


We bieden je een inspirerend weekend wat inzicht geeft in Non-Dualiteit en loslaten. Je leert wat dit voor jou kan betekenen en hoe je dit toe kunt passen in je leven. Er worden boeiende  workshops geboden die alle uitgaan van dit thema. Daarnaast is er ruimte voor samen zijn, tijd voor jezelf en genieten van de prachtige omgeving.


Wat is Non-dualiteit?

Non-dualiteit helpt je gemakkelijker los te laten en leert je waarnemingen te doen en hier geen interpretatie of betekenis aan te geven.

Het leert je niet te oordelen over gebeurtenissen.

Door geen betekenis te geven leer je gemakkelijker Los te laten.

Het idee om anders of beter te moeten zijn veroorzaakt spanning, maar je hoeft niets anders of iemand anders te zijn.

Zodra de spanning waar we mee leven komt te vervallen wordt het leven lichter, meer ontspannen en ontstaat er werkelijke innerlijk rust. Non-dualiteit kan je deze inzichten brengen.


Programma:

We beginnen de dag met Yoga of stilte wandeling.Verder zijn er iedere dag lezingen, meditaties, wandelingen en yoga. Ook is er gelegenheid om met elkaar uitwisseling te hebben en vragen te stellen.

Zaterdag zal een stilte dag zijn en wordt afgesloten met een sauna avond. Tijdens de retraite is er een mogelijkheid om een massage te boeken.Waar logeren we:


We logeren in een schitterend Chateau met privé landgoed van 25 Ha.

Het Chateau heeft rondom een prachtig uitzicht en ligt midden in een stilte gebied.Het landgoed is echt een krachtplek waar een lange geschiedenis aan spiritualiteit te vinden is. Ook nu wordt het landgoed alleen bezocht door mensen die de weg naar inzicht en bezinning zoeken. In het privé bos liggen twee meren en staan eeuwen oude bomen. Je kunt er ongestoord wandelen.


Kosten: €295,- voor een tweepersoonskamer met eenpersoons bedden en gedeeld sanitair

De kosten van dit weekend zijn inclusief twee overnachtingen, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee.

Alle lezingen, workshops, sauna- en infraroodsauna. De bedden zijn opgemaakt en er ligt een handdoekset klaar

Niet inbegrepen zijn de massages.


Meerprijs:

Tweepersoonskamer met douche en toilet: + €50,- p.p.

Eénpersoonskamer: + €30,- (wastafel op de kamer)

Eénpersoonskamer met douche en toilet: + €70,-


Wie zijn wij:

Satya heeft jarenlang ervaring in het geven van meditatielessen en heeft vele mensen geinspireerd op de weg van bewustzijn. Hij werkt als inspirator, verhalenverteller en organiseert mystieke reizen. Verdr geeft hij lezingen en workshops in binnen- en buitenland.

Armand heeft zijn eigen Kundalini yogaschool, hij geeft lezingen en trainingen aan particulieren en bedrijven op het gebied van yoga, Advaita Vedanta en humanologie. Hij verzorgd en begeleid mantra avonden.

Helga bied individuele begeiding aan mensen die zich in ingrijpende processen bevinden.

Zij geeft intiutieve-en creatieve workshops en organiseert bewustzijn- en creatieve weekenden.

Lees meer: http://www.bewustnu.nl/bewustzijn-en-themaweekenden

Voor meer informatie of opgeven mail je naar:

pmvandooren@europe.com

Of bel je 06 28780852


_______________________________________________________________________________________________________________________
In de voetsporen van de Tempeliers.
Een reis vol schoonheid en mystiek.
14 mei 2017
Mei 2017 organiseren wij ( Ancient Places travel) een inspirerende reis; Dit maal naar het Portugal van de Tempeliers.
Portugal is een prachtig land, vol onontdekte streken , waar het leven nog een natuurlijk tempo heeft en het af en toe lijkt of de tijd er aan voorbij gegaan is. Het is een land vol van onontdekte historie; zo hebben de Romeinen en de Tempeliers er talrijke tempels en kastelen nagelaten, en het is ook het land waar de mensen nog vriendelijk en gastvrij zijn en waar de Fado overal gehoord wordt.
Het waren zeker de Tempeliers die een grote invloed gehad hebben op de ontwikkeling van Portugal, en het was dan ook dat Portugal in de 14e eeuw een Tempeliersnatie was.

De Tempeliers waren een mystieke orde met vele rituelen die tot doel hadden het aardse bestaan te verheffen en in éénheid te leven.
Tegenwoordig kennen wij de Tempeliers hoofdzakelijk als een ridderorde die opgericht was om te vechten en de kruisvaarders te beschermen op hun tocht naar het heilige land, maar dat was niet hun eerste doel.

Wij zullen prachtige plaatsen bezoeken waar de Tempeliers hun vestingen en tempels hebben opgetrokken en we zullen trachten hun rituelen te doorgronden.

We verblijven in een ruim, goed uitgerust landhuis met zwembad in het centrum van Portugal waarvan uit we dagelijks expedities ondernemen naar de meest bijzondere Tempelierplaatsen, zoals het Convent of Christ in Tomar.
Ook zullen we één nacht doorbrengen in het dorp onder één van de belangrijkste inwijdingsplaatsen van de Tempeliers in Portugal.
Verder zal er genoeg tijd zijn om van de reis en het landschap te genieten en nemen we ook een dag rust om te luieren, zwemmen of zelf in te vullen.


De kosten bedragen € 775,- voor 8 dagen, inclusief vlucht vanaf Eindhoven, verblijf, autohuur, excursie -en entree kosten en maaltijden. Niet inbegrepen zijn de eventuele restaurantbezoeken.
De reis wordt begeleid door Satya van Dooren,
Om het individuele karakter te behouden is het deelnemer aantal beperkt tot maximaal 8 reizigers.
Een reservering voor deze unieke reis kan worden gemaakt door € 225,- over te maken op bankrekeningnr. 834672820 T.n.v. PM van Dooren, Dordrecht
Meer inlichtingen kun je krijgen door te mailen naar:
pmvandooren@europe.com of te bellen naar 0628780852 Voor Belgie: 084 367439


Het Pad van de Held
24 tot en met 26 maart 2016 op landgoed Chateau Frandeux, Belgie


Een ontdekkingsreis naar jezelf


In deze driedaagse cursus ga je jezelf ervaren als de held of heldin in het verhaal van je leven.

Je gaat overeenkomsten zien tussen jezelf en de helden in sprookjes en mythen. Daarmee krijg je inzicht in je psychische structuur en in de bewoners van je ‘innerlijk paleis’.

De held(in) - jij dus - gaat op pad, twijfelt, komt draken tegen, vecht met ze en overwint allerlei moeilijkheden.

Via mythische verhalen en sprookjes en creativiteit wordt de plot van je eigen leven duidelijker en leer je zowel je zwakke plekken als je sterke kanten beter kennen.

Het is een praktische en speelse cursus om tot meer zelfinzicht te komen.

Zoals in iedere mythe en elk sprookje krijgt de held(in) een rijke  beloning voor getoonde moed en doorzettingsvermogen (een adembenemende geliefde, een flonkerende goudschat); zo ligt aan het eind van deze avontuurlijke cursus ook voor jouw een (innerlijke) schat te wachten op je komst!


Praktisch:

We verblijven in een luxe vakantiewoning op privedomein "Chateau Frandeux",een prachtig landgoed met 30 hectare prive bossen en een zwemmeer in de Ardennen.

Alle kamers hebben airconditioning en een eigen badkamer.

Data: 24 tot en met 26 april 2015
Locatie: Chateau Frandeux, Rue des Pelerins 4, 5580 Frandeux
Prijs: € 225,00


Meld je aan!
info@deverhalenverteller.nl
of bel:           0628780852
voor Belgie: 084 367439


De Winter 4-daagse! 11 december 2014


Wil je ontspannen, genieten en inspiratie vinden, dan is de 4-daagse echt iets voor jou!

December; de natuur verstilt, avonden zijn lang, we keren meer naar binnen. In deze tijd is het fijn om samen te zijn in een vriendelijke en ongedwongen sfeer. Elkaar ontmoeten in een sprookjesachtige omgeving, in een sfeervol Chateau met de allure van een kasteel.

Rode draad van de 4- daagse zal zijn: Leer de wijsheid van sprookjes kennen en deze toe te passen in je dagelijks leven.

Met dans, yoga, meditatie, stilte wandelingen, sauna, verhalen, intuïtieve creativiteit.

Aan alle programma onderdelen kun je vrijblijvend deelnemen; niets is verplicht, het gaat ons erom, dat jij geniet en een mooie tijd hebt.

Zie www.bewustnu.nl


Je bent van harte welkom; donderdag 11 december vanaf 17:00 uur. Vertrek zal zijn op zondag 16:00 uur
Deelname €350,- op basis van tweepersoons kamer met gedeeld sanitair: inclusief maaltijden, alle workshops, sauna.

Heb je nog vragen mail ons via :
info@bewustnu.nl of bel Satya: 0628780852

Chateau Frandeux

Rue des Pelerins 4

BE 5580 Frandeux

Domein Chateau Frandeux

Het domein Chateau Frandeux is van oudsher een inspiratieplek. (Het Chateau ligt ook niet voor niets aan de Rue des Pelerins) Vele mensen hebben hun weggevonden om hier  rust, ontspanning en inspiratie te vinden. Deze sfeer is goed voelbaar op het domein. Alleen al door op domein Frandeux te zijn, vind je rust en vernieuwende energie.  Wij zijn dan ook heel blij met deze krachtplek en willen dit graag met jullie delen.

Visie van Chateau Frandeux:

De accommodaties worden  uitsluitend verhuurd aan groepen en individuen van alle levensbeschouwingen die verdieping of rust zoeken.

En aan groepen die meditatief /spiritueel een bijdrage willen leveren aan de groei van ieder individu en daarmee aan een evenwichtiger samenleving.
www.chateaufrandeux.be

17 tot 23 juni 2014

Storytelling festival in Letland

Net als vorig jaar weer een onvergetelijke belevenis!
Aan een groot meer staat een authentiek Lets huis waar gedurende enkele dagen zo'n 40 vertellers optreden. Met als klap op de vuurpijl het traditionele midzomernachtfeest.
Kosten voor vlucht, verblijf en alle voorstellingen bedragen € 465,00
Mail of bel me voor meer info.

"The secret garden"

Een serie bijzondere avonden op een schilderachtige locatie buiten de stad.

Iedere eerste woendag van de maand van juni to september 2014.

De avond begint met een korte uitleg over de symboliek van sprookjes en legendes, Daarna kun je gaan luisteren naar het verhaal.
Je zult meegenomen worden in iets wat ik een alchemistisch sprookje noem,
waarbij je verbeelding gaat stromen en je innerlijke wereld tot leven komt.
Na afloop kun je vertellen- als je dat wilt- wat het verhaal met je heeft gedaan en zal ik hier uitleg aan geven.
Er is plaats voor maximaal tien deelnemers, dus opgave vooraf is noodzakelijk.

___________________________________________________________Bewustzijn- en themaweekenden

Zomer in Frandeux

Ontspanning en inspiratie!!   Zomer 5-daagse van 18-23 juli 2014


Wil je genieten en geïnspireerd raken neem dan deel aan de zomer 5-daagse in Chateau Frandeux.
Chateau Frandeux en haar domein, is van oudsher een inspiratieplek en heeft al vele mensen weten te raken
met haar unieke sfeer, rust en schoonheid.

Wij; Satya, Armand en Helga willen jullie een prachtige tijd bezorgen waar je meer te weten kunt komen over jezelf, geïnspireerd kunt worden en tijd hebt om te genieten.

Enkele programma onderdelen:

 • Yoga
 • Oefeningen in de natuur.
 • Mindfulness Wandelingen.
 • Inzicht in jezelf door sprookjes.
 • Meditaties.
 • Individuele ontwikkeling.
 • Mantra zingen
 • Zen mandala
 • Creatieve ontspanning
 • Kampvuur avonden.
 • Workshop "de wijsheid van sprookjes"
 • Sauna, zwemmen, zonnen.
 • We verzorgen met elkaar maaltijden, koffie en thee.


Aan alle programma onderdelen kun je vrijblijvend deelnemen; niets is verplicht, je deelt je eigen dag in.Je logeert in Chateau Frandeux,een prachtig landhuis met 25 Ha prive bosgebied met twee meren,

waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. Frandeux ligt in de Ardennen nabij Rochefort.

Kosten; €395,- inclusief alle maaltijden, workshops.
Logies op basis van tweepersoonskamer gedeeld sanitair.

Wil je een tweepersoonskamer met eigen sanitair:€ 50 pp toeslag.

Wil je graag meedoen maar zijn de kosten een onoverkomelijk probleem, neem dan contact met ons op.

Schriftelijk aanmelden voor 20 juni of meer informatie kan via contactformulier of info@bewustnu.nl

Je bent van harte welkom! Iedereen kan meedoen, ervaring is niet nodig.

Meer info: www.chateaufrandeux.be

Of bel direct naar Satya: 0032 84 367439

___________________________________________________________________________________________________

Zondag 29 juni 2014, 13.30 uur.

Het diepe van Dordt.

Mystieke stadswandeling waarbij we zullen stilstaan bij de betekenis van mythes en legenden.
Start: Torenplein van de Grotekerkstoren te Dordrecht.
Kosten: €12.50 inclusief een kop sterke koffie achteraf.

_________________________________________________________


zondag 25 mei 2014

Strandwandeling met zeeverhalen:

Omdat er zoveel aanvragen waren, spoelen de zeeverhalen nog een keer aan op 26 mei. Voor info: zie hier onder.
zondag 18 mei 2014

Strandwandeling met zeeverhalen:

Zeemeerminnen, Boekaniers en Monsters duiken zo op uit het zand!
Alleen maar sterke verhalen, en daar is geen woord van gelogen!
Afvaart 13.00 uur onder aan de trap in Nieuw Haamstede.
Terug in de haven: 16.00 uur. Tijd voor een oorlam!
Prijs: € 17,50 inclusief oorlam.
__________________________________________________________


Zaterdag 15 februari 2014

Winter verhalen bij de haard.

Verhalen uit de grote stile winters. Voor locatie en prijs, bel naar 0628780852

__________________________________________________________


Zaterdag 8 september:2013

Kasteel de Keukenhof, Lisse, open Monumentendag.

Ga voor het programma naar: www.erfgoedhuis -zh.nl.

Op het hele uur tijdens de ronleidingen vertel ik een kort verhaal en op 13.45 en 15.45 een prachig lang ridderverhaal!Zondag 9 september 2013:


De Vishal in Haarlem, open Monumentendag.

In de oude vishal die tegen de St. Bavo aanstaat zal ik vanaf 10 uur op het hele uur een verhaal vertellen wat aansluit op het thema "groen van toen"
Storytelling op de Zandmotor

Donderdag 17 mei wordt de "zandmotor" bewoonbaar gemaakt dmv. verhalenvertellers.
Er zullen zeven verhalenvertellers zijn die allen iets uitbeelden wat met deze unieke lokatie te maken heeft.
Ik zal er ook zijn met mijn verhaal over een inhalige koopman die, ondanks de waarschuwingen van zijn bemanning wilde vertrekken, en waar het dus niet......................nou ja, hoe het afloopt kun je dus op hemelvaartsdag vanaf 13 uur tot 16.30 uur op de zandmotor horen en zien.
De zandmotor is een onbewoond schiereiland voor de kust van Ter Heyde.Lees meer: http://www.bewustnu.nl/bewustzijn-en-themaweekenden/

Verhalen en reizen om te leven en te dromen

Over mijMijn naam is Satya van Dooren
Verhalen hebben altijd een belangrijke plaats in mijn leven ingenomen.
Dat begon net als bij vele andere kinderen, met sprookjes, die me urenlang in een staat van betovering konden houden.
Later kwamen daar verhalen zoals Gullivier's reizen of Alleen op de wereld bij, waarbij ik mezelf in het verhaal zag en de beelden die opkwamen kon bekijken alsof het een film was.
Als jongetje zat ik op "de school met den Bijbel" waar ik verhalen zoals Daniel in de leeuwenkuil en de Verloren Zoon hoorde. Hoewel ik de diepere betekenis ervan niet kon bevatten, kon ik wel de sfeer ervan proeven.
Nu, vele jaren later, is een van de dingen die ik het liefste doe, sprookjes en verhalen aan anderen vertellen en uitleggen, zodat de wijsheid en de schoonheid van de verhalen niet verloren gaat, maar door de luisteraar in zijn of haar eigen leven gevoeld en toegepast kan worden.